Dertig plus en daten via Tinder? Je portemonnee trekken! Betalen voor Tinder

Tinder wordt steeds populairder en populairder. Zelfs vrijgezel Ciska die eerst voor boerin Bertie ging in het programma Boer Zoekt Vrouw, vond kort nadat ze de boerin’s huis verliet, meteen haar liefde via Tinder en maakte dat maar al te graag publiekelijk bekend. De aantrekkingskracht van Tinder is dat het geheel gratis is…of was beter gezegd. De dating app is onlangs met een premium service gekomen voor additionele mogelijkheden. En 30 plussers betalen hier veel meer voor dan hun jongere gebruikers. Leeftijdsdiscriminatie?

Betalen voor Tinder

Het lijkt tegenwoordig een hype te zijn: verschillende tarieven hanteren voor verschillende leeftijden.

Tinder doet dit nu sinds kort, als opvolger van Spotify die ook verscheidene tarieven hanteert op basis van leeftijd. Het moet niet veel gekker worden. De premium service van Spotify houdt eigenlijk niet zo veel in, het voornaamste punt is dat je eerder afgekeurde foto’s weer kunt ophalen en dat je zelf kunt bepalen in welk gebied je voortaan wilt zoeken. En als je 30+ bent, betaal je voor deze versie gemiddeld een tientje meer dan als je bijvoorbeeld twintig jaar bent.

Booming business

Nu zullen velen zich afvragen waarom ouderen nu meer moeten betalen om de liefde te kunnen vinden? Allereerst is de online dating business echt een big booming business, alleen al vorig jaar haalde deze industrie in Amerika zo’n 2,2 dollar binnen. Er is veel behoefte aan online je liefde vinden en daarom wordt er waarschijnlijk gedacht dat de prijzen wel opgeschroefd kunnen worden. Daarnaast beweren sommigen dat jongeren – veelal studenten – minder draagkrachtig zijn dan dertig plussers. Dat is ook de reden waarom Adobe bijvoorbeeld studententarieven hanteert voor de aanschaf van programma’s als Photoshop of Illustrator. Dat klinkt op zich begrijpelijk, alhoewel anderen daarentegen weer beweren dat Tinder een verschil maakt in prijzen om vooral jonge mensen binnen te halen en ouderen zo een beetje te weren.

Zou jij willen betalen voor Tinder?

Plaats een reactie