Tinder wil ook geld verdienen en introduceert betaalde functies

betalen voor tinder appVoor het eerst sinds de lancering in 2011 gaat Tinder betaalde functies toevoegen. Tot nu toe was het gebruik van de razend populaire datingapp geheel gratis. De datingapp is verantwoordelijk voor 15 miljoen matches per dag, wereldwijd. Nu vindt Tinder het echter tijd wat geld te gaan verdienen, en geef ze eens ongelijk. Tot op heden verdiende Tinder geen cent aan hun datingapp omdat de nadruk lag op een snelle groei. En dat is gelukt het is met afstand de meest populaire van alle datingapps. In Nederland zouden ongeveer 1.3 miljoen mensen (singles?) de app geïnstalleerd hebben. Hierbij moet worden aangetekend dat het veelal om nieuwsgierigen en “kijkers” gaat. Tot hoeveel echte dates Tinder geleid heeft is onbekend.

Overigens zijn de nieuwe functies met klem aangevraagd door de Tinder-gebruikers, vandaar ook dat Tinder-CEO Sean Rad denkt dat de gebruikers van de app het geen probleem vinden er een beetje voor te betalen. De toekomst zal dit moeten uitwijzen.

Betalen voor Tinder

Zo was een veelgehoorde wens dat je niet alleen singles in je eigen omgeving kunt vinden, maar ook in een hele andere regio, bijvoorbeeld je vakantiebestemming.

Ook handig om je vakantiebestemming te bepalen aan de hand van wat voor vlees men daar in de kuip heeft 😉 Vakantie vieren op basis van Tinder. Tegelijkertijd lijkt het er op dat de eigenaren van Tinder de app minder als vleeskeuring willen inrichten en meer date-gerichte tools willen toevoegen. Een andere nieuwe functie is het herzien van swipes. Heb je per ongeluk die leuke jongen afgekeurd? In de betaalde versie van Tinder kun je dit herstellen.

Wat precies de prijs van de nieuwe opties van Tinder gaat worden is nog niet bekend. Naar verluid gaat Tinder met verschillende aankoopbedragen testen; van $0.99 tot maar liefst $19 per maand!

In november, wanneer de nieuwe functies geïntroduceerd zullen worden, zal daar meer duidelijkheid over zijn. Wel staat vast dat de gratis basisversie van Tinder gewoon blijft bestaan. Ga jij betalen voor Tinder? Of wacht je de precieze inhoud van de premiumfuncties nog even af? Ben jij een echte Tinder-gebruiker of gebruik je deze app vooral voor de lol en uit nieuwsgierigheid?

Plaats een reactie