Dating app concept: Binger, daten voor Netflix kijkers

De Amerikaanse video on-demand Netflix kennen we natuurlijk allemaal wel, lekker je favoriete films, concerten en series kijken wanneer jou dat uitkomt.

Update: Binger lijkt niet meer te bestaan. Datingapps komen en gaan. Je vindt voldoende alternatieven op deze site.

Zoals de dating app Fellody-app met het nieuwtje kwam om vrijgezellen aan elkaar te koppelen via overeenkomstige muzieksmaak, kan het idee om te gaan matchen op basis van dezelfde film- en serie voorkeuren natuurlijk niet achter blijven. Waarom geen koppeling maken op basis van dezelfde film- en serie voorkeuren van de populaire Netflix? Dat ruikt naar vele uurtjes samen op de bank met een goed glas wijn erbij!

Binger Dating App

In dit idee zien de makers van de Amerikaanse Binger wel brood. Ben jij een fervent fan van Star Wars en heb je het nergens anders over? Wat is er dan fijner dan een soortgenoot te vinden die ook deze interesse deelt? Ook voor degenen die niet graag clubs of bars bezoekt, maar liever op de bank hangt en toch iemand wil leren kennen, is dit natuurlijk een geweldige uitkomst. Een leuke kerel of dame die ook uren met jou op de bank wil zitten (of liggen) om die favoriete serie als bijvoorbeeld The Game of Thrones te volgen.

Bekijk de introductie video van Binger:

Binger kan nog lang niet starten

Klinkt goed allemaal, maar het is helaas nog niet zover. Op www.bingerapp.com valt te lezen dat Binger maar al te graag met een dergelijke app aan de slag gaat, maar dat ze nog op wat hindernis stuiten. Netflix is namelijk gesloten voor derde partijen, daardoor kan Binger de kijkprofielen van gebruikers van Netflix nog niet inzetten.

binger netflix

Wellicht dat ze samen toch snel tot een overeenkomst komen, want op bovenstaande site is al wel een video te zien hoe de dating app van Binger er uit zal komen te zien. De app werkt een beetje hetzelfde zoals Tinder werkt; je ziet foto’s voorbij komen en je kunt met een simpele veeg naar links of rechts aangeven of je iemand wel of niet ziet zitten. Als het een match is, kun je met elkaar chatten. En als het allemaal goed gaat, zitten jullie wellicht samen snel op de bank of bioscoop.

De progressie van Binger kun je bijhouden op hun website. Ben jij een fervent Netflix kijker en zou jij op basis van je Netflixgedrag willen daten met anderen?

Plaats een reactie