Datingapp Blume zorgt ervoor dat jouw online amour geen faker is

Door de introductie van Blume is daten via een app op je phone weer een stukje veiliger geworden. Catfish-risico wordt door nieuwe methode aanzienlijk verkleind.

update: de Blume App lijkt offline.

Blume stelt Selfie verplicht om te kunnen chatten

Met de komst van de nieuwe datingapp Blume kun je net als andere bekende date- apps op iemand klikken en als beiden dat doen, dan heb je een match in handen. Het verschil echter met Blume is dat je vervolgens een selfie moet maken. Valt hij of zij je dan nog tegen? Dan kun je hem of haar alsnog afwijzen. Indien beide vrijgezellen akkoord gaan, kun je los gaan met chatten.

blumeMakkelijk toegankelijke dating app zoals Tinder of Badoo zijn leuk, maar je weet nooit zeker of degene die je op de foto ziet ook daadwerkelijk die heer of dame in kwestie is. Deze apps hebben nog wel eens last van catfishing. Voor degenen die niet weten wat dit is: catfishing is een andere identiteit aannemen op Facebook of andere social media apps om bijvoorbeeld misleidende romances na te bootsen. En daar wilde Blume wat aan doen. Door gebruikers meteen een selfie te laten maken, wordt de kans klein dat iemand zich als iemand anders voordoet.

Blume laat zich niet foppen

Nu denk je misschien: haha, ik heb nog ergens wel een foto van iemand anders in mijn fotobibliotheek of je denkt snel online even een screenshot te kunnen maken van iemand op internet. Mispoes! Deze iOS-app blokkeert namelijk deze functies. Je kunt dus niets uploaden vanuit je bibliotheek en als je een screenshot probeert te maken, heb je meteen een waarschuwing te pakken en volgt een verbanning van twee uur.

Bij een tweede keer, wordt je de toegang ontzegd voor een week en bij een derde keer, een maand. Als je dan nog niet je lesje geleerd hebt en je tracht nogmaals een screenshot te maken na al deze waarschuwingen, volgt definitieve verwijdering.

App Icon BlumeUiteraard zullen er slimmeriken zijn die toch nog de boel voor de gek weten te houden, maar eerlijk is eerlijk, de nieuwe datingapp Blume maakt het inderdaad lastig om je als iemand anders voor te doen. Je kunt er dus bijna zeker van zijn dat degene met wie je chat, ook echt die ene leuke jongen of meid is. En dat belooft wat! Lees meer over Blume op hun website getblume.com

Helaas is Blume er voorlopig alleen voor de iPhone. Of Android gebruikers in de nabije toekomst ook van deze fakers-vermijdende app gebruik kunnen maken is nu nog onduidelijk.

Welke dating app gebruik jij? Heb jij weleens last gehad van een catfish, of kijk jij dwars door fakers heen? Lijkt Blume je een goede datingapp of heb je genoeg aan Tinder of bijvoorbeeld de Lexa app? We lezen jouw ervaringen met datingapps graag terug op onze site.

Plaats een reactie