Dating app Bumble moet een vrouwvriendelijk alternatief zijn

Eerder dit jaar verliet Whitney Wolfe internetbedrijf Tinder en klaagde haar baas aan. Net na het verlaten van het bedrijf begon ze samen met twee andere oud-medewerkers een nieuwe datingapp: Bumble. Een soort Tinder, maar dan net weer wat anders. In Bumble hebben vrouwen het namelijk voor het zeggen.

Bumble, de vrouwvriendelijke dating app

Het concept lijkt erg veel op Tinder: je krijgt foto’s te zien die je naar links of naar rechts kunt swipen. Naar links swipen komt er op neer dat je de persoon afkeurt, en naar rechts swipen houdt in dat je die persoon wel leuk vindt. Als beide personen naar rechts swipen is er een match en zien we ook meteen wat het verschil met Tinder is.

bumble

Bij Tinder kan immers een van beide gesprekspartners een gesprek beginnen, maar bij Bumble kan enkel de vrouw het gesprek beginnen. Als de vrouw binnen 24 uur niets heeft gezegd, is het gedaan en kun je niet meer met elkaar chatten. Als ze wél reageert gaat het hetzelfde als bij Tinder en kun je gezellig chatten. De man kan nog wel wat uitstel van executie krijgen door reactietijd van de de match eenmalig met 24 uur te verlengen, maar als ook die 24 uur voorbij zijn dan is het echt over.

Het doel van de app is om het gedate allemaal wat vrouwvriendelijker te maken. Je hebt zo als vrouw dus geen last van rare gesprekken, en kunt altijd nog iemand afwijzen.

De meerwaarde van de app is ver te zoeken. De app is vrijwel identiek aan Tinder; het enige noemenswaardige verschil is dus dat de vrouw het gesprek moet openen. Je kunt je afvragen of dat nu echt zo’n issue is; als je als vrouw niet met je match wil praten had je toch ook gewoon naar links kunnen swipen?

Enfin, het lijkt erop alsof de zoveelste datingapp is gelanceerd.

Plaats een reactie