Nieuwe Nederlandse dating-app Teello lijkt sterk op Tinder

De nieuwe gratis dating app voor iPhone, Teello, is van Nederlandse bodem. Sinds het enorme succes van Tinder verschenen er aardig wat nieuwe datingapps in iTunes en de Anrdoidstore. Teello is gemaakt door Cappow.

Teello logoTeello; is het nou een kloon van Tinder? De omschrijving van de app doet in ieder geval sterk aan Tinder denken. Teello zou een leuke en makkelijke manier moeten zijn om nieuwe mensen in jouw omgeving te leren kennen. Je kunt zelf aangeven of iemand je bevalt, en als dat wederzijds is dan heb je een match. Wat je verder met zo’n match doet is natuurlijk aan jullie. Net als bij Tinder log je in met je Facebook-account. Bekijk de Teello trailer:

Dit kan ook allemaal met Tinder, en dat geven ze zelf ook al aan door te melden dat Teello verder gaat. Vervolgens verwacht je een opsomming met punten waarop het beter is dan de concurrent, maar dat krijg je niet. Ze geven enkel aan dat je de keuze krijgt uit een heleboel uitdagende en spannende uitstapjes, zodat je samen met je match wat leuks kunt gaan doen. Ze doen dat door tijdens het chatten met een mogelijke date suggesties te geven voor datelocaties. Waarschijnlijk is dat dan ook hun businessmodel, en betalen die datelocaties om in de app genoemd te worden.

Teello dating app; verschillen met minder

De enige verbetering tegenover de concurrentie lijkt dus de mogelijkheid tot uitstapjes, en die zijn eigenlijk ook wel zonder tussenkomst van een app te plannen. Een ander verschil met Tinder is dat je niet kunt swipen. Alhoewel, dat kan wel, maar daarmee krijg je informatie over de persoon. Iemand wegswipen zit er niet meer bij, en is vervangen door de druk op een groot kruis. Het voordeel daarvan is dat je door naar links te swipen direct kunt zien of iemand een beetje jouw type is. Je ziet hoe oud die persoon is, het geslacht (ook wel handig om te weten), en of iemand rookt, kinderen heeft, enzovoorts.

Voor homodating is de app in ieder geval duidelijk niet gebouwd. Als je aangeeft een man te zijn die op zoek is naar mannen, dan krijg je alle mannen te zien die in het bezit zijn van de app in plaats van de mannen die geïnteresseerd zijn in mannen, wat daarmee wel voor diverse ongemakkelijke gesprekken kan zorgen. Maargoed, waarschijnlijk gaat het hier om een bug die nog opgelost moet worden.

teello app

Al met al is het eigenlijk een beetje een kopie van Tinder. Hier en daar is het concept wat veranderd, maar heel veel unieke functies heeft het niet, het is dus maar de vraag of de app echt populair gaat worden zolang ze die ook niet toevoegen. Aan de andere kant: waarom zou je een geheel andere datingapp ontwikkelen? Vooralsnog is Teello er alleen voor iPhone.

Heeft de datingbranche nog behoefte aan een nieuwe app; zeker als die op Tinder lijkt te lijken? Zullen jullie eerder een datingapp installeren die van Nederlandse makelij is? Hebben jullie nog ideeën voor nieuwe datingapps?

Plaats een reactie